Aglomerație la plata taxelor și impozitelor. Cetățenii din Cluj-Napoca spun că stau la cozi pentru că nu funcționează platforma online

Mulți români se grăbesc să-și plătească taxele și impozitele pentru noul an. Așa că la unele ghișee se formează cozi. Cei mai buni platnici, ca în fiecare an, sunt pensionarii.

05 Ianuarie 2023, 19:18 (actualizat 05 Ianuarie 2023, 19:37) Știrile TVR |

Sute de clujeni au stat la coadă în fața primăriei încă de la primele ore ale dimineții. Oamenii au vrut să scape de o grijă cu plata taxelor și impozitelor. Unii au încercat să achite online, dar nu au reușit, pentru că site-urile care oferă posibilitatea de plată s-ar fi blocat.

MIRELA BOȚAN, purtător de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca: Platforma online de plată este funcțională, s-au făcut mai multe plăți din 3 ianuarie, în ceea ce privește abonamentul de parcare pentru riverani, iar pentru zona centrală funcționează din 28 decembrie anul trecut.

Aglomerație și la Direcţia de Taxe şi Impozite din Craiova.

În Craiova sunt șapte centre de colectare a taxelor şi impozitelor, iar oamenii se pot duce să plătească la ghişeu. Conducerea Direcției de Taxe și Impozite le recomandă celor care vor să evite aglomeraţia să plătească dările on-line.

EMIL GAVRILOIU, director Direcţia de Taxe şi Impozite Craiova: Recomandăm cetățenilor care dețin card bancar plata online pe ghișeul.ro sau plata pe net banking. Pentru persoanele fizice, înrolarea pe ghișeul.ro se face foarte simplu, direct pe platformă, obținând un user și o parolă.

Și anul acesta toți cei care plătesc integral taxele şi impozitele până la 31 martie vor beneficia de reducerea de 10%.

Source

Distribuie știrea