Aglomerație la târgurile de Crăciun. Principalele atracții: caruselul, roata, patinoarul și, nu în ultimul rând, mâncărurile tradiționale

Pe o vreme caldă, ca de primăvară, târgurile de Crăciun au fost pline de vizitatori. Patinoarele și alte distracții i-au atras în număr mare pe cei care au vrut să facă mișcare după mesele grele. Târgurile de Crăciun au devenit însă și locuri de întâlnire pentru cei care se simt singuri sau sunt departe de casă din cauza războiului.

25 Decembrie 2022, 20:34 (actualizat 25 Decembrie 2022, 20:46) Știrile TVR |

La târgurile de Crăciun din Capitală, la orele prânzului, clienții au stat la coadă să cumpere mâncăruri tradiționale. O porție cu 3 sarmale costă 15 lei, iar un pahar de vin fiert se vinde cu 10 lei.

Vremea a fost neobișnuit de caldă. Au fost chiar și 14 grade.

Pentru cei mici caruselul, roata și patinoarul au fost principalele atracții.

Târgurile de Crăciun au devenit însă și locuri de întâlnire pentru cei care se simt singuri, dar mai ales pentru străinii care sunt departe de casă.

“Aici e bine, dar acasă e şi mai bine. Aştept să se termine acest război.”

“Oamenii din jurul meu mă ajută să fie mai uşor, sunt foarte înţelegători şi e în regulă.”

Târgurile de Crăciun mai sunt deschise și luni.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR:Cei care vor să facă puțină mișcare după mesele de sărbători pot să încerce să patineze. De exemplu, o oră pe patinoar costă 40 de lei sau 20 de lei dacă veniți cu patinele personale. Oricum, distracția este garantată.

Source