Alexandru Muraru: Protestul AUR este parte a războiului hibrid în Europa de Vest și România

26 Februarie 2022, 16:07 (actualizat 26 Februarie 2022, 16:11) |

Alexandru Muraru

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, susține, într-un comunicat, că protestul anunțat de partidul extremist AUR ”este parte a războiului hibrid al Rusiei în Europa de Est și România” și că ”serveşte intereselor Kremlinului pentru a destabiliza democrația și pentru a genera instabilitate socială într-un moment critic pentru noi ca țară NATO.”

“În România, partidul extremist AUR încearcă să deturneze agenda reală de la această provocare gravă de securitate cu care se confruntă inclusiv România prin organizarea unui protest care serveşte intereselor Kremlinului pentru a destabiliza democrația și pentru a genera instabilitate socială într-un moment critic pentru noi ca țară NATO.

În actualul context este cel mai clar că AUR este un instrument de propagandă și de transmitere a mesajelor Kremlinului în țările NATO, iar în cazul României, care găzduieşte scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu şi pe teritoriul căreia sunt alocate mai multe trupe militare NATO, acest comportament este cu atât mai periculos.

Mitingul AUR este parte a războiului hibrid al Rusiei în Europa de Est și România. Am spus acest lucru încă din 2020, iar acest lucru se confirmă prin acțiunile acestui partid anti-național. Prin organizarea acestui protest, AUR este împotriva intereselor de securitate a României și nu face decât să creeze instabilitate și conflict social într-un moment în care avem nevoie de solidaritate și coeziune socială.

Rusofilia AUR este clară din comportamentul liderilor acestui partid: pentru protestul de astăzi împotriva Guvernului României și a Președintelui Klaus Iohannis, AUR a investit masiv pentru promovare. În schimb, la simulacrul de protest pe l-au organizat în faţa Ambasadei Rusiei, liderii AUR nu au mai făcut live-uri şi fotografii pentru că li s-au stricat ambele telefoane.”

Source