Oameni din toata ţara s-au mobilizat să-i ajute pe refugiaţii din Ucraina

Oameni din toata ţara s-au mobilizat să-i ajute pe refugiaţii din Ucraina. La Braşov sau la Cluj, se strâng donaţii în alimente neperisabile, produse de igienă, paturi şi saltele. Organizaţiile neguvernamentale, dar şi autorităţile locale coordonează acţiunile umanitare pentru ca bunurile să ajungă unde este mai multă nevoie de ele. Clujenii s-au organizat pe internet ca să-şi împartă propriile locuinţe celor care nu au loc de cazare.

26 Februarie 2022, 16:34 |

Braşovenii s-au implicat din prima zi a conflictului şi au sunat la autorităţile locale să afle cum îi pot ajuta pe refugiaţii ucraineni.

Dacă refugiaţii nu vor ajunge în Braşov, ajutoarele vor fi trimise în judeţele unde vor fi concentraţi. Acţiunile de asistenţă umanitară sunt coordonate de autorităţile locale şi centrale. Primăria Braşov, prin Serviciul Voluntar de Situaţii de Urgenţă, este pregătită să ofere seturi de saltele, lenjerii şi articole pentru igienă, care pot fi folosite pentru cazare în săli de sport sau corturi de mare capacitate.

Clujenii şi-au pus şi ei la dispoziţie propriile case pentru a-i găzdui pe refugiaţi.

Manuela Fabian a găsit pe rețelele de socializare un grup de sprijin pentru Ucraina și imediat a anunțat că oferă cazare în locuința ei oamenilor care trec granița în România.

Și Ioana este pregătită să primească oameni care au fugit din calea războiului.

Pe lângă zecile de clujeni care au anunțat că primesc refugiați, și organizațiile au reacționat rapid.

Voluntarii vor preda donațiile către Fight for Freedom, asociație implicată în preluarea refugiaților de la graniță și cazarea lor. Autoritățile vor trimite în Ucraina peste 18 mii de cutii cu medicamente generice, printre care analgezice și antiinflamatoare.

Cine vrea să facă donații poate merge la una dintre cele 12 locații ale asociației Jurnal de Bine Voluntar Cluj. Se poate dona și mâncare pentru câinii și pisicile refugiaților. Produsele vor fi redirecționate către Ștefan Mandachi, care pregătește țarcuri pentru animalele “refugiate”.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source