Ambasadorul Reuven Azar, în Parlament: Israelul are datoria de a eradica capabilitatea militară a Hamas pentru a se asigura că nu va mai reprezenta o ameninţare

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar

Ambasadorul a fost prezent, în Parlament, la şedinţa comună secretă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată evoluţiilor recente şi situaţiei din Statul Israel în care a fost difuzat un film al Israel Defence Forces (IDF).

„Aş dori să mulţumesc Parlamentului României, în special preşedintelui Simonis, pentru decizia de a prezenta astăzi videoclipul cu atrocităţile comise de Hamas. Până acum ar trebui să fie clar pentru toţi cei care au văzut acest videoclip, dar şi pentru publicul larg că Hamas este ISIS. Israelul are datoria de a eradica capabilitatea militară a acestei organizaţii teroriste pentru a se asigura că nu va mai reprezenta o ameninţare pentru civilii noştri în viitor. Vom face uz de toată presiunea necesară pentru a ne aduce acasă toţi ostaticii şi o vom face conform valorilor noastre şi conform dreptului internaţional”, a declarat Reuven Azar, după şedinţa Parlamentului.

El a mulţumit Parlamentului României şi pentru declaraţia adoptată în sprijinul Statului Israel.

„Aş dori să mulţumesc din nou Parlamentului României care a fost primul Parlament din lume ce a adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care condamnă Hamas şi reiterează sprijinul în privinţa dreptului Israelului de a se apăra. Mulţumim Guvernului României şi poporului român pentru sprijinul puternic şi pentru solidaritate. Israelul va învinge!”, a transmis ambasadorul Israelului.

În 11 octombrie, Parlamentul a adoptat Declaraţia privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile, document prin care subliniază necesitatea acţiunii pentru crearea celor mai eficiente mecanisme care să asigure protecţia libertăţii, democraţiei şi a vieţilor omeneşti.

Source

Distribuie știrea