Ambasadorul Rusiei în Statele Unite: Considerăm drept o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc şi o dronă militară americană

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat marţi pentru agenţia RIA Novosti că Moscova consideră drept o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 şi o dronă militară americană deasupra Mării Negre, informează Reuters.

15 Martie 2023, 07:17 (actualizat 15 Martie 2023, 07:25) Știrile TVR |

Ambasadorul rus in SUA

”Considerăm acest incident drept o provocare”, a spus Antonov după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA, transmite Agerpres.

Drona de supraveghere militară americană MQ-9 s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după ce un avion rusesc Su-27 i-a lovit elicea, a spus Pentagonul, fiind primul incident de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu un an.

Rusia a negat că a avut loc vreun contact şi spune că drona s-a prăbuşit după o manevră brusc, într-un unghi ascuţit.

Ambasadorul rus a declarat că întâlnirea sa de la Departamentul de Stat a fost “constructivă” şi că nu a fost ridicată problema unor posibile “consecinţe” pentru Moscova ca urmare a incidentului, conform sursei citate.

“În ceea ce ne priveşte, nu dorim nicio confruntare între SUA şi Rusia. Suntem în favoarea construirii unor relaţii pragmatice, în beneficiul popoarelor rus şi american”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov.

Avioane de luptă rusești au interceptat o dronă a Forțelor aeriene americane deasupra Mării Negre. Drona, care se afla în spațiul internațional, a fost doborâtă. Oficial militar american: Drona decolase din România

Source

Distribuie știrea