Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în sferturi de finală la Indian Wells, după o victorie surpriză în fața lui Caroline Garcia, numărul 5 mondial

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, numărul 83 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce a învins-o, miercuri dimineața (ora României), pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 5 WTA, scor 6-4, 4-6, 7-5.

15 Martie 2023, 07:19 (actualizat 15 Martie 2023, 07:52) Știrile TVR |

Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea s-a impus după două ore și 23 de minute, într-un meci disputat, în care a reușit să o învingă pentru prima dată pe franțuzoaică, în fața căreia pierduse precedentele două partide. Sportiva noastră atinge pentru prima dată sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Indian Wells, o performanță extraordinară.

(w500) Sorana Cî

„Nu am câștigat niciodată împotriva ei până acum. Știam ca e agresivă, știam că e în formă, înseamnă mult pentru mine că am reușit victoria. Am avut un presezon bun, m-am antrenat alături de Thomas Johansson și am simțit că joc bine, chiar dacă rezultatele nu au venit până acum, dar e un antrenor extraordinar. Le mulțumesc mult fanilor români care au venit azi să mă susțină, a fost extraordinar să îi am alături, cu inimile lor mari” – a declarat românca, la finalul meciului.

Sorana a fost susținută de mulți fani români la meciurile de la Indian Wells.

Pentru această performanță, sportiva noastră va fi recompensată cu 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

În sferturi, Sorana va avea un meci dificil cu lidera mondială Iga Swiatek, care a trecut în două seturi, 6-3, 6-1, de britanica Emma Răducanu.

(w500) Fani româ

Source

Distribuie știrea