Aproape 15 tone de mărfuri second-hand din SUA vor fi trimise înapoi

Aproape 15 tone de mărfuri second-hand vor fi returnate în Statele Unite, de unde fuseseră expediate, după ce Garda de  Mediu Constanța a descoperit că erau neconforme. Pe lângă faptul ca erau, de fapt, deșeuri, marfa conținea și alte produse decât cele menționate în documentele de transport.

12 Mai 2022, 15:09 (actualizat 12 Mai 2022, 15:11) Știrile TVR |

Marfă second hand

La controlul făcut de vameșii din portul Constanța Sud într-un container sosit din SUA a fost solicitată intervenția comisarilor Gărzii de Mediu, a celor de la ANPC și a politiștilor de frontieră.

S-a constatat ca în containerul în care ar fi trebuit să fie marfa import second hand, se aflau de fapt aproape 15.000 kilograme de haine și încălțăminte uzate, mobilier degradat, mâncare procesată, computere și proiectoare vechi. Altceva decât era scris în documentele prezentate de asociația din Constanța la care marfa ar fi trebuit să ajungă.

Articolele textile și încălțămintea nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Nu existau documente care să ateste funcționarea echipamentelor electrice și electronice uzate.

După ce reprezentanții ANPC au concluzionat că „mărfurile second-hand nu pot fi puse pe piața din România”, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au dispus interzicerea importului pentru mărfurile second-hand din container, fiind considerate deșeuri.

Containerul va fi returnat în SUA. Măsura va fi pusă în aplicare de organele vamale.

Source

Distribuie știrea