Supravieţuitorii incendiului de la clubul Colectiv, nemulţumiţi de sentinţe. Adrian Albu: Judecata a durat foarte mult şi tergiversarea de şase ani şi jumătate este o injustiţie în sine

Adrian Albu este unul dintre supravieţuitorii incendiului din clubul Colectiv, izbucnit în seara zilei de 30 octombrie 2015 şi în urma căruia 65 de tineri şi-au pierdut viaţa.

Adrian Albu: Judecata a durat foarte mult şi tergiversarea de şase ani şi jumătate este o injustiţie în sine.

Întrebaţi despre sentinţele din dosar, acesta a spus: Au murit 65 de oameni e normal să fim nemulţumiţi. Eu sunt nemulţumit! Aici, ce s-a judecat s-a judecat ce s-a întâmplat în club, nu după incendiu, adică intervenţia la faţa locului, ce s-a întâmplat în spitale, transferurile în străinătate…Este încă un dosar care trenează de 5 ani şi care ar trebui să ajungă şi el în justiţie. Dacă şi acela va dura 5-6 ani, ieşim noi la pensie.

Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în incendiul de la Colectiv: Dacă statul crede că pentru moartea a 65 de persoane trebuie pedepse mai mici… Pentru mine este un moment de liniște pentru că după 6 ani și jumătate s-a luat o decizie. Era nevoie de momentul ăsta. Un patron care conduce o afacere este condamnat la o pedeapsă ….pentru un manager angajat al statului statul face tot ce poate ca să-l scoată nevinovat. Urmează un moment foarte greu deoarece trebuie să știm de ce nu au fost făcute transferuri în străinătate.

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat, astăzi, sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”. Cristian Popescu Piedone a primit o sentință de 4 ani de închisoare cu executare pentru infrațiunea de abuz în serviciu. Decizia vine la aproape 7 ani de la tragedie. Magistrații au amânat de patru ori verdictul final.

Source

Distribuie știrea