Atmosferă încordată la manifestările de Ziua Victoriei. Stropit cu vopsea roșie, ambasadorul rus în Polonia a avut nevoie de escortă. Marș de la Poarta Brandenburg la Memorialul Soldaților Sovietici

Cimitirul Militar Sovietic din Varșovia a fost ocupat de protestatari încă de la primele ore. Acolo a ajuns și ambasadorul Rusiei, pentru a depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor, dar intenția s-a lovit de furia oamenilor.

„Fasciştilor! Fasciştilor!”.

Diplomatul nu a fost rănit, dar nici nu a mai putut să depună coroana de flori și a fost nevoit să părăsească cimitirul sub protecția poliției.

Sergei Andreyev, ambasadorul Rusiei în Polonia: – Vedeţi cam ce produce propaganda ucraineană.

Sergei Andreyev, ambasadorul Rusiei în Polonia: – Da, sunt în perfectă siguranţă, după cum vedeţi.

O atmosferă mai liniștită a fost la Berlin, unde câteva sute de ruși au mers în marș de la Poarta Brandenburg la Memorialul Soldaților Sovietici, unde sunt îngropați 7 mii de militari căzuți în Al Doilea Război Mondial, inclusiv ucraineni.

Sergei Nechaev, ambasadorul Rusiei în Germania: „La acea vreme, Ucraina era parte din Uniunea Sovietică, iar soldaţii ucraineni au fost la rândul lor eroi în Armata Roşie. Nu vom împărţi această victorie între diverse entităţi naţionale„.

Și la Belgrad câteva sute de persoane au marcat Ziua Victoriei alături de reprezentanții Ambasadei Federației Ruse. Acolo însă, sentimentele pro-ruse sunt evidente și unii participanți au afișat portrete cu Putin și deja infama literă „Z”, devenită simbol al invaziei Ucrainei.

Source

Distribuie știrea