Dezvăţaţi să arunce gunoaie pe marginea drumului cu ajutorul camerelor de supraveghere şi al sancţiunile

Acolo unde vorba bună nu funcţionează, camerele de supraveghere şi sancţiunile fac minuni. În judeţul Bihor, mulţi locuitori au fost dezvăţaţi sa arunce gunoaie pe marginea drumului abia după ce autorităţile au montat instalaţii de supraveghere video. Acum cei care aruncă deşeuri pe spaţiul public pot fi identificaţi uşor şi riscă amenzi de până la 20 de mii de lei.

09 Mai 2022, 21:06 Știrile TVR |

Aceste imagini au fost înregistrate în urmă cu mai puţin de o lună pe un drum judeţean din Bihor. Mulţi obişnuiau să arunce gunoiul pe unde apucau, iar serviciul de salubritate făcea eforturi mari pentru ridicarea deşeurilor. Acum însă lucrurile s-au schimbat cu ajutorul camerelor de supraveghere montate de autorităţile locale. Teama de amenzi, dar şi ruşinea îi determină pe localnici să păstreze curăţenia.

Mai sunt totuşi şoferi care aduc gunoaie în zonă, dar sunt amendaţi pe baza imaginilor video. Cuantumul sancţiunilor poate ajunge la 20 de mii de lei pentru persoane fizice şi 70 de mii pentru cele juridice.

Pe lângă drumurile județene, mai nou sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din Bihor. Cinci parcări unde şoferii aruncau frecvent gunoaie sunt acum păzite de camere de supraveghere.

Source

Distribuie știrea