Austria a câştigat Grupa D la Euro 2024, după o victorie neaşteptată în faţa Olandei (3-2)

Selecţionata Austriei a câştigat Grupa D a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după victoria surprinzătoare în faţa Olandei, cu scorul de 3-2 (1-0), marţi seara, pe Olympiastadion din Berlin.

Austria a produs una dintre surprizele competiţiei, impunânându-se prin autogolul lui Donyell Malen (6) şi reuşitele lui Romano Schmid (59) şi Marcel Sabitzer (80). ”Portocala mecanică”, pentru care au înscris Cody Gakpo (47), Memphis Depay (78), s-a clasat pe locul al treilea.

Meciul a început practic de la 1-0 pentru austrieci, după ce atacantul Malen a intervenit prin alunecare în propriul careu şi a înscris au autogol imparabil, la centrarea lui Prass (6).

Echipa lui Ronald Koeman şi-a creat câteva ocazii de gol, fără a convinge, îmsă. Reijnders (14) a reluat de la 12 metri cu latul, pe lângă, la pasa lui Gakpo. Malen (23) a scăpat singur spre poartă şi a avut şansa de a-şi repara greşeala, dar a tras puţin pe lângă poartă.

Austria a controlat jocul şi Grillitsch (30) a şutat din voleu în braţele portarului olandez. Sabitzer (37) a şutat de la 20 de metri, dar portarul Verbruggen a respins de la colţul scurt. Verbruggen (38) a respins din faţa lui Arnautovic, aflat singur la câţiva metri.

Olanda a restabilit egalitatea în debutul reprizei secunde, prin Gakpo (47), lansat de Simons, marcând cu un şut cu efect la colţul lung.

Egalarea nu a dat un având echipei ”Oranje”, cei care au înscris fiind tot austriecii, prin Schmid (59), cu capul, din plonjon de la 10 metri, la centrarea lui Florian Grillitsch.

Depay (78) a readus speranţele în tabăra olandeză, după ce a marcat din mijlocul careului, golul fiind acordat după analiza VAR.

La scurt timp, Austria a dat o nouă lovitură, prin Sabitzer, care a fost lansat în careu de Baumgartner (80) şi a marcat cu un şut în forţă din unghi.

Olanda a căutat egalarea pentru a treia oară, dar nu a găsit-o, singura sa ocazie până la fluierul final fiind irosită de Weghorst (86), cu o lovitură de cap peste poartă de la 10 metri.

Austria va juca în optimi cu a doua clasată în Grupa F (Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia), în timp ce Olanda s-a calificat de pe locul al treilea, dar va mai avea de aşteptat până îşi va afla adversara, câştigătoarea unei grupe.

Distribuie știrea