Avertizare Hidroelectrica: Dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveţi de-a face cu o tentativă de fraudă

Compania Hidroelectrica avertizează asupra apariţiei, în mediul online, a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori. Au fost lansate mesaje care promit oportunităţi exagerate de câştig din tranzacţionarea acţiunilor societăţii pe diverse platforme.

28 Septembrie 2023, 21:08 (actualizat 28 Septembrie 2023, 21:20) Știrile TVR |

Fraude online

„Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanţilor acesteia, simulează pagina de internet a societăţii şi conţin declaraţii false de susţinere şi certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica”, atenționează compania.

Reprezentanţii Hidroelectrica precizează că trebuie verificat numai site-ul oficial al companiei, www.hidroelectrica.ro, unde pot fi găsite toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii. Nu trebuie luate în considerare surse neoficiale.

„Verificaţi Sursele Oficiale: înainte de a lua o decizie cu privire la investiţiile în acţiuni Hidroelectrica, consultaţi surse oficiale de informare. De exemplu, Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori Bucureşti este disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti, la adresa: Ghidul Investitorului la BVB. Prudenţă în Decizii: dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveţi de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă şi să evitaţi interacţiunea cu astfel de site-uri. Atenţie la Apeluri şi E-mailuri Suspecte: dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate. Protejaţi Informaţiile Personale: nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute”, arată Hidroelectrica într-un comunicat.

„Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi con contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, subliniază compania.

Source

Distribuie știrea