• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Bacău: Aparat radiologic de ultimă generaţie la Spitalul de Pneumoftiziologie

Nov 17, 2021

Aparat radiologic / FOTO: facebook/Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a declarat că este primul aparat cu expunere digitală care intră în dotarea unităţii spitaliceşti.

“Acest aparat ultraperformant de radiologie va fi folosit pentru investigarea, diagnosticarea şi monitorizarea tratamentului pacienţilor. Primele cele mai importante avantaje ale utilizării acestui aparat sunt gradul de iradiere cu mult redus şi imaginile obţinute care vor putea fi analizate de medici în format digital. Confortul pacienţilor va fi îmbunătăţit în timpul examinării, datorită braţelor ajustabile. Echipamentul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, astfel că acurateţea imaginilor va fi cu mult îmbunătăţită”, a scris, pe pagina de Facebook, primarul municipiului Bacău.

El a adăugat că aparatul radiologic va fi pus în funcţiune după obţinerea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, procedură aflată în plină derulare.

Aparatul radiologic a costat 1,4 milioane lei, din care Ministerul Sănătăţii a asigurat 90%, iar diferenţa a venit de la Primăria Bacău.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *