Băiat de 10 ani, spitalizat după ce a fost bătut de tatăl său. Bărbatul a fost reţinut, apoi plasat sub control judiciar

Băiețelul locuiește de mai mulți ani cu tatăl său, după divorțul părinților. Deși a primit custodia copilului, mama s-a mutat din Galați, de teama bătăilor primite de la soț.

În urmă cu câteva zile, băiețelul a fost lovit în zona capului și a mâinilor de câtre tatăl său și a fugit la bunica. Aceasta a sunat la 112, iar copilul a fost internat în spital, unde a stat sub supravegherea medicilor timp de 5 zile.

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, însă procurorul de caz nu a cerut arestarea lui preventivă. Bărbatul este acum doar sub control judiciar.

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie. Din cercetări, a reieşit că un minor de 10 ani ar fi fost agresat fizic în mod repetat de tatăl său. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a dispus măsura controlului judiciar”, a declarat purtătorul de cuvant al IPJ Galaţi, comisar şef Gabriela Costin.

Băiețelul va fi externat astăzi și va locui la bunica paternă.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului vor încerca să o găsească pe mama copilului.

Source

Distribuie știrea