Biden cere o scădere a preţului benzinei şi motorinei, măcar pentru trei luni

Preşedintele american Joe Biden cere o scădere a preţului benzinei şi motorinei, măcar pentru trei luni. Liderul de la Casa Albă ar vrea ca americanii să scape de povara preţului ridicat din staţiile de combustibil pe perioda vacanţelor. Unii analişti consideră că propunerea preşedintelui este populistă, în timp ce americanii evită să mai facă plinul rezervorului şi caută staţii de combustibili cu preţuri cât mai mici.

23 Iunie 2022, 17:30 (actualizat 23 Iunie 2022, 19:01) Știrile TVR |

Joe Biden a îndemnat autorităţile statale să renunțe, temporar, la taxele pe combustibil mai ales că unele sunt mai mari decât cele impuse la nivel federal. În plus, a solicitat Congresului o suspendare a taxei federale până în septembrie.

Joe Biden, preşedintele SUA: Fac apel la industrie să rafineze mai mult petrol şi să scadă preţul combustibililor. Să vă explic. Ştiu că prietenii mei republicani pretind că nu producem suficient petrol şi că limitez producţia de petrol. Să fiu sincer, e o prostie.

Casa Albă susţine că doar în luna aceasta America a produs 12 milioane de petrol zilnic, iar anul viitor se va înregistra un record de producţie. Totuşi, analiştii economici cred că strategia lui Biden ar avea un efect limitat asupra preţurilor la pompă.

Stephen Schork, analist: E un alt truc al preşedintelui Biden, care este, clar, superficial când vine vorba să răspundă dezechilibrului structural pe termen lung între ofertă şi cerere pe pieţele de energie.

Americanii de rând încearcă să se descurce cum pot în faţa scumpirilor.

Preţul unui litru de combusibil a ajuns la 1,3 dolari, dublu faţă de acum doi ani.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.