Florin Spătaru, ministrul Economiei: Împreună cu cei de la ANPC ne vom asigura că măsura de compensare se va regăsi în factura fiecărui beneficiar

Prețul accizei la carburanți în România este la nivelul minim, o scădere a acesteia ar duce la situație de infrigement. Măsura normală pentru a stopa creșterea prețului la combustibil este această compensare care să se regăsească în prețul final, a explicat a TVR Info, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

23 Iunie 2022, 16:29 (actualizat 23 Iunie 2022, 16:46) Știrile TVR |

Florin Spătraru, la TVR Info

Actul normativ prin care va fi reglementată această compensare va intra în discuții în ședința de guvern de săptămâna viitoare, a explicat ministrul de Finanțe, la TVR Info.

Ministerul de Finanțe și Ministerul Energiei sunt cele care vor iniția un astfel de act și acolo vom vedea modalitatea prin care se va face compensarea.

Această compensare o vom vedea real atunci cand vom merge la stațiile de benzină și vom alimenta și va exista și un mecanism prin care această compensare să se regasească și pe bonul fiscal și vom vedea și cât a fost această compensare și va fi și un mecanism de control, a mai spus ministrul.

Florin Spătaru a arătat că suma de 50 pe bani pe litru este ceea ce poate suporta bugetul țării noastre, fără să afecteze alte alocații bugetare.

50 de bani pe litru reprezintă un buget pe care România și-l poate permite fără să afectam și alte alocații bugetare. Cred că este o măsura dorită de oameni, de mediul de afaceri. Putem să comentăm dacă este mult sau puțin, dar până la urmă este important ca o astfel de măsura să fie regelementată și să se regasească în buzunarele consumatorilor, a subliniat ministrul.

El a mai arătat că această soluție este o măsură normală și că o scădere a accizei nu ar fi fost posibilă în România.

Avem experiența altor țări care au luat măsuri fiscale. Acciza la nivelul Românie este la nivelul minim și practic o reducere a acesteia ar fi dus la o situație de infrigement. Am văzut că paractic o intervenție fiscală a fost făcută pe o perioadă limitată, prețul urcând după aceea la prețul inițial. Măsura normală era să facem această compensare care să se regăsească în prețul final. Este o măsură de sprijin, cu siguranță ne va ajuta. Împreună cu cei de la ANPC ne vom asigura că aceasta măsura se va regăsi în factura fiecărui beneficiar, a dat asigurări Florin Spătaru.

Ne uitam și la alte măsuri ca să putem sa asiguram cantitatea necesară de combustibil în tara pentru a avea o rezervă suficientă în rezervele statului, a mai adăugat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.