Carne de miel mai puțină și mai scumpă de Paști. Cel mai bun preț, la producătorii locali

În cele 5 piețe agroalimentare din Brașov sunt 44 de locuri pentru vânzarea cărnii de miel. Anul acesta costă 35 de lei kg de carcasă.

În alte piețe din țară sunt puțini miei la vânzare. Oamenii nu au vrut să riște să rămână cu marfa nevândută, mai ales că prețul e mare la abator.

Nici oamenii nu sunt foarte dornici să cumpere. La aproape 40 de lei kilogramul, spun că mielul a devenit delicatesă.

Nici în unele hipermarketuri din Capitală unde se vinde carne de miel românească prețurile nu sunt mai mici.

Kilogramul de carne de miel e mai scump față de anul trecut cu aproape 15-20 de lei în piețe și magazine.

Crescătorii de miei spun nu pot lăsa prețurile mai jos pentru că au avut costuri mari peste iarnă cu hrana animalelor. Așa că vând cu 15 lei kilogramul în viu și cu 25 carnea tăiată.

Pentru cei care nu își permit să cumpere miel acum, unii comercianți promit că vor avea reduceri în ajun de Paști.

Source

Distribuie știrea