Casa Albă: Mişcarea „Rezistenţa islamică în Irak” este responsabilă de atacul din Iordania, în care au murit trei militari americani

Mişcarea „Rezistenţa islamică în Irak” este la originea atacului de duminică, din Iordania, în urma căruia au murit trei soldaţi americani, a declarat, miercuri, Casa Albă.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, SUA: Serviciile noastre de informaţii consideră că a fost efectuat de o grupare numită Rezistenţa islamică în Irak.

Este o grupare de luptători din grupuri armate pro-Iran care „conţine în special” Brigăzile Hezbollah, un influent grup armat pro-Iran în Irak, a detaliat John Kirby.

Duminică, trei militari americani au fost murit şi mai mulţi au fost răniţi în urma unui atac cu dronă asupra trupelor SUA staţionate în nord-estul Iordaniei, în apropierea frontierei cu Siria.

Washingtonul ia în calcul represalii multiple după atacul cu dronă asupra unei baze americane din Iordania, în timp ce Iranul a negat orice implicare în atacul asupra bazei americane.

De la atacul Hamas, din octombrie asupra Israelului, grupările pro-iraniene au atacat de peste 150 de ori forțele americane din Irak, Siria, Iordania și din largul coastelor Yemenului.

Distribuie știrea