Cel mai mare număr de infectări din ultimele două luni. Medicul Cristian Oancea: “Acest val al patrulea va fi, cel puțin pe formele moderate și severe, valul nevaccinaților”

03 August 2021, 18:06 (actualizat 03 August 2021, 19:39) |

A început deja valul patru al pandemiei, avertizează medicii, care îndeamnă la vaccinare. Specialiștii trag un semnal de alarmă și arată că cei mai mulţi dintre cei infectaţi sunt persoane care nu au fost imunizate împotriva virusului.

Bilanțul infectărilor a crescut constant în ultima vreme, de la 78 de cazuri în data de 22 iulie, la 233 astăzi. Sunt deja 441 de persoane internate în spitalele Covid din țară, iar 60 dintre ele au nevoie de terapie intensivă.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș București: “E clar că în ultimele săptămâni este o creştere constantă, chiar dacă nu explozivă, şi a crescut şi numărul de internări.  Aveam 50 de pacienţi cu o săptămână, zece zile înainte, acum s-a dublat numărul”.

80% dintre cazurile de infectare înregistrate într-o săptămână au fost în rândul persoanelor neimunizate. Toți cei care au decedat nu făcuseră vaccinul împotriva Sars-Cov-2, arată cele mai recente date ale Institutului Național de Sănătate Publică.

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara: „Aceste cazuri care vin și au nevoie de terapie intensivă sunt în totalitatea lor nevaccinați. Acest val al patrulea va fi, cel puțin pe formele moderate și severe, valul nevaccinaților”.

Radu Țincu, medic primar ATI, Spitalul de Urgenţă Floreasca: Cel mai probabil, acest val patru va fi cu adevărat intens în septembrie, octombrie. Riscul este că nu avem o populație imunizată suficient. Doar 26% din populație e imunizată, nivel insuficient  ca imunitate colectivă pentru a opri pandemia”.

România a reușit să depășească pragul de cinci milioane de persoane imunizate cu cel puțin o doză, însă cu două luni mai târziu decât își propusese. Ținta pentru 1 august fusese stabilită inițial la 10 milioane de vaccinați. Cu toate acestea, calendarul măsurilor de relaxare a fost respectat.

Varianta Delta a virusului, mult mai contagioasă, se răspândește rapid și în România. 262 de cazuri au fost confirmate până la 1 august. Dintre acestea, 79% au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Indiferent cum va fi valul patru al pandemiei în toamna, ministrul Educației își dorește ca școala să înceapă pe 13 septembrie cu toți elevii în clase.

Aproape 60% dintre cadrele didactice se vaccinaseră împotriva coronavirusului până la finalul anului școlar trecut.

CAZURI DE INFECTĂRI CU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

3 august 233

2 august 137

1 augut 152

31 iulie 156

30 iulie 153

29 iulie 170

28 iulie 159

27 iulie 175

26 iulie 84

25 iulie 109

24 iulie 126

23 iulie 104

22 iulie 78

Sursa: Grupul pentru Comunicare Strategică

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.