Cel mai mare vas de croazieră din lume „Icon of the Seas” a început călătoria inaugurală din Miami

Cel mai mare vas de croazieră din lume, Icon of the Seas, a pornit sâmbătă din Miami, în călătoria sa inaugurală, transportând un număr de pasageri și membri ai echipajului echivalent cu cel al populației unui mic oraș, potrivit AFP.

Nava, deținută de compania Royal Caribbean, a fost construită într-o perioadă de peste 900 de zile, pe un șantier naval din Turku, Finlanda, și este enormă. Lungimea ei este mai mare decât înălțimea Turnului Eiffel. Royal Caribbean’s Icon of the Seas are o întindere de aproape 365 de metri de la prova la pupa. În acest perimetru există 20 de punți și spațiu care poate găzdui mai mult de 5.600 de pasageri (7.600 la capacitate maximă) și un echipaj de 2.350 de persoane.

Vasul, care a pornit într-o călătorie de șapte zile în zona tropicelor, a fost botezată oficial marți cu ajutorul legendei fotbalului Lionel Messi și al coechipierilor săi din Inter Miami.

Icon of the Seas este împărțită în opt cartiere pe 20 de punți. Nava include șase tobogane cu apă, șapte piscine, un patinoar, un teatru și peste 40 de restaurante, baruri și saloane. Nava poate transporta până la 7.600 de pasageri la capacitate maximă, împreună cu 2.350 de membri ai echipajului, potrivit revistei Time.

Vasul este alimentat de șase motoare, care pot fi alimentate cu gaz natural lichefiat (GNL), o alternativă de combustibil despre care Asociația Internațională Cruise Lines spune că reduce emisiile de sulf și gaze cu efect de seră. Cu toate acestea, unii ecologisti se tem ca navele alimentate cu GNL cresc emisiile de metan. Alții spun că turiştii generează de opt ori mai mult carbon într-o croazieră decât o fac când se află pe uscat.

Compania Royal Caribbean spune că fiecare kilowatt folosit pe Icon of the Seas „este folosit ținându-se cont de eficiența energetică și reducerea emisiilor”.

Când Icon of the Seas a fost prezentată public în octombrie 2022, Royal Caribbean a înregistrat cea mai aglomerată săptămână în privința rezervărilor făcute de turiștri din istoria de 53 de ani a companiei de care organizează croaziere.

Distribuie știrea