Cîmpeanu: De săptămâna viitoare, în exteriorul şcolii se poate renunţa la obligativitatea purtării măştii. Rata de incidență pe localități la data de 14 mai

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că de săptămâna viitoare în exteriorul unităţilor de învăţământ (spaţii deschise) se poate renunţa la obligativitatea purtării măştii de protecţie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările.

14 Mai 2021, 14:14 (actualizat 14 Mai 2021, 14:30) |

Sorin Cîmpeanu

Potrivit ministrului, săptămâna viitoare (17-23 mai) în şcolile din 2.527 de localităţi toţi elevii vor putea merge la şcoală, cu prezenţă fizică (Scenariul Verde). „Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situaţie (90%)”, afirmă ministrul.

Ministrul Educaţiei susţine că în 654 de localităţi, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul Galben) elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, şi a XI-a (300.000 elevi reprezentând circa 10%).

„Scenariul Roşu (suspendarea tuturor activităţilor cu prezenţă fizică) se aplică şcolilor din localităţile care ar putea fi carantinate, precum şi claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, menţionează Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ordinului de ministru din 29.04.2021 scenariul verde pentru școli presupune o incidentă cumulată de 14 zile,  de sub 1 la mie a îmbolnăvirilor de COVID-19 într-o localitate.

Scenariul galben se aplică în localitățile cu o incidență cumulată în ultimele 14 zile mai mare de 1 la mie.

(w500) Ordinul de

Incidența pe localități postată, vineri,  de Ministerul Educației.

Source

Distribuie știrea