Viktor Orban: Guvernul începe luni o campanie de încurajare a maghiarilor din străinătate să se vaccineze în Ungaria

Guvernul ungar începe luni o campanie vizând încurajarea maghiarilor din străinătate, „din Tierra del Fuego sau Patagonia până la Miercurea Ciuc”, să se înregistreze pentru a se vaccina în Ungaria, dacă doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban, în cadrul intervenţiei sale săptămânale la postul public de radio, relatează MTI, preluată de Agerpres.

14 Mai 2021, 14:09 |

Viktor Orban

Susţinând că Ungaria ar putea fi prima ţară europeană care revine la „viaţa normală” după pandemie, premierul ungar a precizat că până în prezent în această ţară au fost inoculate 4.483.598 de persoane şi că Ungaria ar putea trece pragul de cinci milioane înainte de sfârşitul lunii mai, „poate chiar în preajma Rusaliilor” (catolice, 23 mai, nr.red.). Atunci vor fi ridicate restricţiile privind nunţile şi alte evenimente, precum şi restricţiile de circulaţie impuse între miezul nopţii şi ora 5 dimineaţa, a menţionat Orban, adăugând că vor fi cerute „certificate de imunitate” pentru a lua parte la „unele evenimente cu participarea de mulţimi mari” până spre mijlocul lunii august.

Viktor Orban a mai spus între altele că ţările Uniunii Europene au rămas în urma planului de vaccinare din Ungaria cu 1-2 luni şi că Ungaria inoculează tineri de 16-19 ani, „în timp ce Europa occidentală continuă să injecteze pensionari”.

Totodată, potrivit premierului ungar, 944.000 de unguri s-au înregistrat pentru vaccinare, dar nu s-au vaccinat încă, aşteptând probabil vaccinuri care încă nu sunt pe stoc, „în cea mai mare parte Pfizer”.

Un raport al grupului de lucru pentru vaccinare arată că există un stoc suficient de vaccinuri în cazul în care va fi nevoie de o a treia doză, posibil în toamnă sau în primul trimestru din 2022, a mai precizat Viktor Orban.

Source

Distribuie știrea