Cîţu: Legea offshore – votată miercuri; orice modificare trebuie agreată în coaliţie, altfel nu va trece

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a informat, luni, că legea offshore va fi votată miercuri şi va fi transmisă „imediat” la Camera Deputaţilor, evidenţiind că orice modificare la acest act normativ trebuie negociată şi agreată în coaliţia de guvernare.

09 Mai 2022, 15:25 (actualizat 09 Mai 2022, 15:33) Știrile TVR |

Florin Cîțu

„Deja avem plenul de miercuri pregătit. Dacă era gata astăzi, era pregătit plenul pentru astăzi. Dacă nu, miercuri este plen pregătit pentru legea offshore, va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor. (…) Iniţiatorii au venit cu o formă, orice modificare trebuie agreată în coaliţie, pentru că altfel nu va trece. (…) Din ce am văzut eu până acum, nu (sunt modificări la lege). În acest moment, ceea ce avem este o lege offshore, dacă se doresc modificări, repet, ca să aibă succes să treacă, trebuie să fie negociate în coaliţie, altfel nu are sens, le vom discuta degeaba”, a precizat Cîţu, după şedinţa Biroului permanent.

El a fost întrebat dacă există disponibilitate de majorare a pragului de la care sunt supraimpozitate veniturile suplimentare, aşa cum au cerut firmele care fac exploatare, şi dacă nu ar trebui coroborate aceste praguri cu nivelul ratei inflaţiei, cu evoluţia crizei economice.

sursa agerpres

Source

Distribuie știrea