• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Coaliția de la guvernare, în ședință. Subiectele contondente: PNDL 3 și problemele din trecutul premierului

Aug 16, 2021

Dezvăluirile despre dosarele premierului Florin Cîțu din instanțele americane pun la grea încercare coaliția aflată la putere. Liderii partidelor partenere s-au reunit într-o ședință care se anunță tensionată, mai ales că unii reprezentanți ai USR-PLUS vorbeau chiar de retragerea sprijinului politic sau ieșirea de la guvernare. Are detalii Marius Vulpe:

16 August 2021, 19:21 (actualizat 16 August 2021, 19:54) |

Dacă este să ne luăm după concluziile ședinței USR-PLUS care a precedat această ședință, liderii acestei formațiuni politice sunt nemulțumiți de modul în care premierul Florin Cîțu și-a gestionat problemele din trecut, ne referim la condusul în stare de ebrietate și noua problemă apărută cu un credit luat de la o bancă americană, a transmis Marius Vulpe, pentru Telejurnal. Ei susțin că PNL ar trebui să clarifice dacă actualul premier mai este legitim să conducă sau nu actualul Executiv. Cei de la USR-PLUS susțin că în momentul de față, acest scandal afectează nu doar credibilitatea premierului Cîțu, cât și pe cea a Guvernului. Pe surse, cei de la USR-PLUS nu vor face pasul afară din guvernare, ar putea să-l facă numai în cazul în care toate reformele ar putea fi blocate. Iar în această ședință se pare că problemele premierului sunt pe ultimul plan. În acest moment, partenerii de coaliție nu se înțeleg pe așa-numitul plan de investiții Anghel Saligny, de fapt PNDL 3. Cei de la UDMR îi acuză pe cei de la USR-PLUS că, prin criteriile pe care vor să le introducă pentru primari, întârzie proiectul. Iar la final s-ar putea să abordeze și această problemă a premierului.

Premierul Florin Cîțu: “A fost prezentat în spaţiul public un dosar în Statele Unite. M-am informat şi eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile, despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009. Eram foarte uşor de găsit pentru oricine, dacă chiar voia să mă găsească în 2009, dacă era ceva. Realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din Statele Unite, iar eu am încredere în justiţia din SUA. (…) Acel claim a fost respins de instanţa americană”

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *