• Thu. Sep 23rd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Proba fizică, prima provocare pentru viitorii polițiști. Deficitul de personal este de peste 15 mii de angajați, în Poliție

Aug 16, 2021

Meseria de polițist atrage din ce în ce mai mulți tineri, însă admiterea la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” nu este deloc simplă. Până să îmbrace uniforma mult visată, candidații trebuie să treacă de etapele de foc. Prima, proba sportivă, se dovedește a fi foarte dificilă. În domeniu, deficitul de personal este de peste 15 mii de angajați.

16 August 2021, 18:29 (actualizat 16 August 2021, 20:47) |

12 obstacole, maximum 3 minute și 20 de secunde și o bună stăpânire a emoțiilor. Acestea sunt principalele provocări cărora trebuie să le facă față, pentru început, tinerii care vor să devină polițiști.

Printre cei care visează la uniforma de polițist l-am întâlnit și pe Emilian. A absolvit Liceul Sportiv din Constanța și a știut clar că următorul pas este Academia de Poliție. Pregătirea din liceu l-a ajutat să treacă proba sportivă fără probleme.

Însă nu la fel de bine pregătiți au fost și alți candidați. Unul dintre ei s-a rănit chiar de la start. Întregul traseu a fost compromis.

Concurența la Academia de Poliție a fost mare și anul acesta. Peste 3.500 de candidați se bat pentru cele 650 de locuri.

Admiterea la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza continuă, până la sfârșitul săptămânii, cu proba sportivă. Iar de luni vor începe probele scrise.

Ministerul Afacerilor Interne are în prezent, doar la Poliție, un deficit de personal de peste 20%.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *