Concurenții au trecut de emoțiile calificărilor la Europenele de juniori de la Otopeni, transmise în direct la TVR. David Popovici, în fruntea sportivilor din România

A început Campionatul European de Înot pentru juniori, competiție care are loc în România, la Complexul Olimpic de Natație din Otopeni. Un număr de 494 de sportivi din 42 de ţări participă la competiția transmisă în direct la TVR în perioada 5-10 iulie. Printre ei, 26 de sportivi din România, 14 băieţi şi 12 fete, în frunte cu dublul campion mondial de seniori David Popovici, care concurează pentru ultima dată la juniori.

05 Iulie 2022, 13:17 (actualizat 05 Iulie 2022, 13:40) Știrile TVR |

Competiţia celor mai buni tineri înotători din Europa este aşteptată în toate ţările de pe continent. România este reprezentată de 26 de sportivi. La bazinul olimpic Otopeni concurenții și suporterii lor au trecut de primele emoții ale calificărilor.

Baza sportivă de la Otopeni a fost deschisă chiar înaintea acestei competiții. După inaugurare, a fost nefuncțională timp de un an. Are un bazin olimpic de înot, unul de sărituri în apă și încă trei bazine pentru recuperare și încălzire.

David Popovici s-a calificat în prima zi în semifinalele cursei de 200 de metri liber. Semifinalele, cu David Popovici favorit, vor avea loc în această după-amiază și vor fi în direct la TVR1 și TVR INFO.

David Popovici, 17 ani, triplu campion european de juniori, îşi va apăra titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber, la care se adaugă prezenţa în ştafetele de 4×100 m liber, 4×100 m liber (mixt) şi 4×200 m liber.

VEZI ȘI David Popovici s-a calificat primul în semifinala de 200 metri liber la C.E de Înot Juniori. Semifinalele sunt în direct la TVR1 și TVR INFO, în jurul orei 17.00

Source