Copiii din Marea Britanie care nu pot participa fizic la ore din cauza unor probleme medicale sunt înlocuiți în clasă de roboței

În Marea Britanie, copiii cu probleme medicale grave, care îi împiedică să participe fizic la ore sunt prezenți totuși la cursuri. În locul lor sunt niște roboței prin intermediul cărora elevul care nu poate veni la școală de fapt nu lipsește din colectivitate.

08 Martie 2023, 21:00 (actualizat 08 Martie 2023, 21:07) Știrile TVR |

Alex Martin este din orașul Rugby, Anglia. Are 15 ani acum. La vârsta de 3 ani a fost diagnosticat cu o boală a articulațiilor. De multe ori este chin doar să se dea jos din pat.

Alex Martin, student: În unele dimineţi nu mă pot da jos din pat. Nu fără ajutorul mamei. Şi chiar şi pregătirea micului dejun sau a unui ceai poate fi o provocare pentru mine.”

Pentru că educația este foarte importantă pentru Alex, școala i-a venit în ajutor cu un robot. Micuța mașinărie este în clasă dacă el nu poate veni și datorită ei e ca și când ar fi la cursuri.

Roberta Harrison, profesoară: „Am început să folosim aceşti roboţi din pandemie şi acum ei sunt foarte utili pentru incluziunea elevilor cu nevoi medicale care îi împiedică să fie fizic la şcoală.”

Alex Martin: „Dacă am o întrebare, e simbolul mâinii pe care apăs. Când îl apăs, creştetul robotului se face albastru. Profesorul ştie atunci că vrei să întrebi ceva.

Micul roboțel îl ajută pe elev să interacționeze cu toți colegii chiar și în pauze. De altfel, ei sunt cei care cară dispozitivul dintr-o clasă într-alta, la cantină sau în recreație.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea