Crizele omenirii, reprezentate în sculpturi uriașe, care sfârșesc prin a fi arse, pentru ca răul să dispară. Sărbătoare unică la Valencia

Valencia se pregăteşte de cea mai importantă sărbătoare a comunităţii, unică în lume. Anul acesta, artiştii au pus în centrul atenţiei războiul, criza migraţiei şi marii dictatori ai lumii şi au creat în jurul lor alegorii gigantice. Meşterii sunt recunoscuţi pentru măiestria şi capacitatea lor de a ironiza lumea prin intermediul artei.

În piața primăriei din Valencia au apărut anul acesta doi porumbei gigantici. Un simbol al păcii în mijlocul unui spectacol pirotehnic care simbolizează războiul.

Escif, artist: „Cumva, aceste suprapuneri ale războiului și ale păcii ne vorbesc despre contradicțiile umane și mai ales despre contradicția războaielor. Despre absurditatea de a merge la război pentru a obține pacea.”

„Cred că opera din spatele meu are o mare importanță și semnificație, fiindcă leagă războiul din Palestina și criza imigranților de pace, așa că eu cred că este un comentariu social foarte bun despre ceea ce se întâmplă în lume în acest moment și ar trebui să avem mai multe.” ​

Gardul din Melilla, de la granița cu Maroc, unde au murit zeci de migranți, sau scena în care se reunesc marii dictatori ai lumii se regăsesc printre sculpturile de la această ediție.

Peste 700 de astfel de sculpturi uriașe sunt amplasate în tot orașul. Acestea sunt unicat și au o viață scurtă, fiindcă la finalul sărbătorii sunt arse, pentru ca răul să dispară.

Peste un milion de turiști participă la Fallas anul acesta.

Distribuie știrea