Defender Europe – Exerciții NATO în Europa cu 18 mii de militari și tehnică de luptă de ultimă generație

Germania este pregătită să pună mai multe trupe la dispoziția NATO. Este declarația făcută de șeful operațiunilor armatei germane, în cadrul unui exercițiu aliat din Lituania. NATO desfășoară ample exerciții pe teritoriile a 9 țări, pentru verificarea capacității de luptă.

11 Mai 2022, 21:34 (actualizat 11 Mai 2022, 21:44) Știrile TVR |

Trupe din SUA, Franța, Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca și Polonia participă în această lună la exercițiul Defender Europe, găzduit de Polonia și de alte 8 state NATO.

Comanda este asigurată de americani și sunt implicați 18.000 de militari și tehnică de ultimă generație. Se verifică în special reacția de răspuns rapid a trupelor și deplasarea tehnicii de luptă, interoperabilitatea dintre militarii americani și aliați.

Antrenamentul este extraordinar, tocmai am încheiat o serie de manevre și antrenament de trageri“.

Și în Lituania se desfășoară un amplu exercițiu internațional la grupul NATO din Rukla, condus de germani.

Militarii s-au antrenat și pentru posibile scenarii de contaminare, cu echipamente speciale de protecție, în contextul în care Alianța a decis intensificarea exercițiilor de acest tip și refacerea procedurilor după amenințările Rusiei privind posibila folosire a armelor de distrugere în masă, în contextul războiului din Ucraina.

Președintele Lituaniei a vizitat baza de antrenament, iar comandantul operațiunilor a declarat că Germania este pregătită să pună la dispoziția NATO mai multe trupe.

Gitanas Nauseda, preşedintele Lituaniei: “Avem nevoie extraordinară să trecem de la regimul de poliție aeriană la regimul de apărare aeriană. Și toate deciziile tehnice, deciziile politice ar trebui luate pentru că dominația în spațiul aerian este extrem de importantă, având în vedere experiența războiului din Ucraina“.

Antrenamente cu vehicule blindate și trageri cu muniție de luptă se desfășoară și la baza NATO din Munster, Germania, unde participă 7.500 de militari.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.