Maia Sandu la TVR Moldova: În completarea celui de-al doilea chestionar de aderare la UE a fost implicată o echipă din România

Maia Sandu la TVR Moldova

“În special în completarea celui de-al doilea chestionar a fost implicată o echipă din România, iar România, fiind o țară care are toată experiența a trecut prin aceste procese și le suntem recunoscători că ne-au dat o mână de ajutor. Asta este singura cale spre normalitate, spre securitate, spre bunăstare în familia Uniunii Europene – R. Moldova va fi o țară mai puternică, va fi în siguranță și va putea să asigure condiții de viață mai bune”, a declarat Maia Sandu în platoul TVR Moldova.

Ea a menționat că speră că R. Moldova va primi statutul de țară candidat, iar autoritățile de la Chișinău încearcă să facă tot posibilul pentru a integra statul în marea familie europeană.

“Dincolo de societatea civilă care ne-a ajutat, la completarea celui de-al doilea chestionar au apărut și oameni din diasporă, chiar și la primul au fost oameni din diasporă care au ajutat. Asta vorbește despre faptul că, cu toții își doresc ca noi să avansăm pe această cale de integrare europeană și cu toții suntem gata să punem umărul. În primul rând, le mulțumesc celor care au participat pentru că a fost o muncă mare, zi și noapte, ca să se răspundă la întrebări, să răspundă la limba engleză. Va trebui să devenim mult mai eficienți, de la mic la mare”, a mai subliniat Maia Sandu.

Pe 22 aprilie, Republica Moldova a completat şi a transmis primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks, în cadrul unei ceremonii la care a fost prezentă întreaga conducere a R. Moldova.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.