Diana Șoșoacă riscă să fie sancționată de Senat. Klaus Iohannis: Autoritățile să își facă datoria cu vârf și îndesat

16 Decembrie 2021, 11:55 (actualizat 16 Decembrie 2021, 12:54) |

Potrivit regulamentului, Diana Șoșoacă ar putea să primească interdicția de a mai lua cuvântul în plenul și comisiile Senatului timp de 30 de zile și ar putea să nu fie plătită pentru această perioadă.

Membrii Comisiei de Regulament din Senat s-au întâlnit într-o ședință informală pe parcursul zilei de ieri și au hotărât să propună luni Biroului Permanent al Senatului sancțiuni pentru Diana Șoșoacă. Reprezentanții USR din Comisia de Regulament spun că doresc să ceară Biroului Permanent al Senatului și ca ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, să fie chemat în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a da explicații despre modul în care au intervenit polițiștii.

Se cer măsuri pentru Diana Șoșoacă și din partea președintelui Klaus Iohannis, care a avut o reacție în legătură cu acest caz.

Este un incident absolut regretabil. Trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancționează, conform legii, și în România. Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunț. Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a interventi, trebuie să-și facă datoria cu vârf și îndesat, cum se spune, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare. Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este, solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil. Și, ca să fiu sincer, până acuma ar fi fost inimaginabil.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment