Directoarea Agenției Anti-Doping despre ”cazul de dopaj Halep”: Nu există în lume companii care să producă supliment nutritiv curat

„Supliment contaminat intenționat sau pe linia de producție !”, dezvăluie la TVR singura românca pentru care „cazul de dopaj Halep” nu este un secret. „Pușcărie !” este riscul asumat dacă produci sau trafichezi substanțe dopante în România.

10 Mai 2023, 14:27 (actualizat 10 Mai 2023, 14:48) Știrile TVR |

Exclusiv la TVR, singura româncă implicată direct în procesul de dopaj al lui Halep dezvăluie cum au fost contaminate suplimentele nutritive ingerate de Simona:

Gabriela Andreiașu, director general Agenția Anti-Doping ANAD: „Dacă anterior s-au produs, în mod legal, anumiți steroizi anabolici androgeni (n.r. Roxadustat) care și ei sunt folosiți pentru tratarea anumitor afecțiuni” (…) „…a început un proces de fabricarea a unui supliment, dacă nu a fost curățat corect aparatul, poate contamina produsul următor

Singura persoană din România care știe exact cum și când a ingerat Halep Roxadustat, substanța activă din medicamentul Evrenzo, dezvăluie la TVR modul contaminarii unui supliment nutritive.

Gabriela Andreiașu, director general Agenția Anti-Doping ANAD: „Pe linia de producție sau cu intenție. Sunt introduse cu intenție, sunt companii în anumite țări care produc astfel de suplimente care conțin substanțe interzise, substanțe nespecifice. De exemplu testosteron, lembuterol”

„Nu există în lume companii care să producă supliment nutritiv curat! ” bagă „mâna în foc” șefa luptei contra dopingului din România care deconspiră și unde pot fi contaminate intenționat batoanele proteice, vitaminele și mineralele energizante.

Gabriela Andreiașu, director general Agenția Anti-Doping ANAD: „Țările care produc aceste suplimente cu substanțe interzise nespecifice nu au legislație pentru combaterea producerii, comercializării și traficului de substanțe interzise”

Directoarea Ageției Anti-Doping avertizează ce riscă un român care face trafic cu suplimente nutritive contaminate cu substanțe interzise.

Gabriela Andreiașu, director general Agenția Anti-Doping ANAD: „Dacă ar produce cineva sau ar comercializa, ar face trafic, ar oferi steroizi anabolici androgeni, ar intra sub prevederile Legii 104/2008, modificată în 2021 printr-o altă lege, 219. Aceste fapte sunt incriminate ca infracțiuni, deci persoanele pot face pușcărie”.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea