Doi bebeluși cu malformații cardiace au fost tansportați cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române în Italia, unde vor fi operați

Misiune umanitară pentru salvarea a doi bebeluși aflați în stare gravă din cauza unor probleme cardiace la Iași. Nou-născuții au fost transportați cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române în Italia. Avionul a decolat de la Otopeni și s-a oprit la Iași pentru preluarea copiilor.

05 Iulie 2022, 17:58 (actualizat 05 Iulie 2022, 23:45) Știrile TVR |

Cei doi bebeluși au venit pe lume în urmă cu 2 săptămâni. Unul în Iași, celălalt în Bacău, dar ambii cu diagnosticul grav: malformații cardiace.

Medicii de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași le-au făcut investigații și au decis că micuții trebuie operați de urgență.

Pentru că în România nu se fac astfel de operații, medicii ieșeni au cerut ajutorul specialiștilor din Italia.

O aeronavă Spartan pusă la dispoziție de Forțele Aeriene Române pentru astfel de misiuni i-a preluat pe cei doi bebeluși. Pe durata zborului au fost supravegheați de un echipaj medical.

Acum micuții și mamele lor sunt la un spital de chirurgie cardiovasculară din Massa Carrara.

Numai la Iași, în secția de Cardiologie Pediatrică de la Spitalul Sf. Maria ajung anual 7000 de pacienți. 80% dintre ei sunt diagnosticați cu diverse malformații. Anul acesta, 10 copii internați acolo au fost trimiși în Italia pentru a fi operați.

Source