Doliu în Marea Britanie. Mii de oameni continuă să vină la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea îi primeşte pe oaspeţii care sosesc pentru funeralii

Britanicii stau la coadă pentru a ajunge la catafalcul Reginei / FOTO: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

ACTUALIZARE Timpul de așteptare pentru a ajunge la catafalcul Reginei Elisabeta este de cel puțin 12 ore, potrivit BBC News. Oamenii au stat la coadă toată noaptea, de-a lungul râului Tamisa.

Zeci de mii de britanici au aşteptat și sâmbătă ore întregi ca să-şi ia adio de la Regina Elisabeta a II-a. Surpriza a fost colosală când cei care încă mai erau la coadă sâmbătă după-amiază s-au trezit față în față cu Regele Charles al III-lea și cu moștenitorul tronului, William, Prințul de Wales.

Cei opt nepoți ai Suveranei au stat de veghe sâmbătă seară, în jurul catafalcului Reginei, timp de 15 minute. Nepoții Reginei Elisabeta au fost așezați astfel: William, prințul de Wales, la căpătâiul bunicii sale, iar prințul Harry – la picioarele ei. Lângă William s-a aflat Zara Tindall și Peter Philips, copiii Prințesei Anne. În timp ce lângă Harry au stat fiicele Prințului Andrew. La mijloc au fost fiul și fiica Prințului Eduard. La cererea Regelui Charles al III-lea, amândoi prinții William și Harry au purtat uniformă. Ceilalți nepoți au fost îmbrăcați în haine de doliu.

Același lucru l-au făcut și copiii Reginei Elisabeta, vineri seara.

Între timp, măsurile de securitate în capitala Angliei au fost sporite, în aşteptarea celor mai importanţi lideri ai lumii, care vor ajunge luni la Londra.

Ajuns la Londra sâmbătă seara împreună cu soţia sa, Jill, preşedintele american, Joe Biden, se va alătura şefilor de stat străini, printre care francezul Emmanuel Macron, reuniţi de Charles al III-lea duminică la finalul zilei, primul mare rendez-vous diplomatic al noului suveran în vârstă de 73 de ani.

Source

Distribuie știrea