Două echipe de elevi de la Colegiul Național Micea cel Bătrân din Constanța au obținut, la un concurs internațional, premiul I și mențiune pentru un proiect de colonizare a planetei Marte

Mai mulți elevi de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa au fost premiaţi la o competiţie internaţională care a vizat colonizarea planetei Marte. Premiul I şi o menţiune specială au ajuns la elevii constănţeni, după ce au creat proiecte de aşezări umane pe Marte. Au muncit zeci de ore pentru proiectarea habitatului, printarea 3D şi realizarea unei machete.

07 Ianuarie 2022, 19:43 (actualizat 07 Ianuarie 2022, 21:02) |

Așa arată habitatul imaginat de elevii Colegiului Național Micea cel Bătrân din Constanța, pentru colonizarea planetei Marte.

Ei au creat mai multe cupole contectate prin tunele în care oamenii pot trăi și își pot procura hrana.

Cu acest proiect, elevii au obținut premiul I la competiția internațională “Martiane Challenge”.

Juriul a fost format din reprezentanţi din Statele Unite, Brazilia și India.

Și mențiunea specială din cadrul competiției “Martiane Challenge” fost obținută tot de o echipă de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân. Trei eleve au fost remarcate după ce s-au ocupat de designul asistat de calculator.

La competiția “Martiane Challenge” au participat online concurenți din întreaga lume, elevi, studenți, absolvenți și tineri cercetători.

Source

Leave a Comment