• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Două persoane au murit după viiturile puternice din ultimele 24 de ore. Noapte de veghe și de spaimă, pagube uriașe în Vrancea: “La mila lui Dumnezeu stăm”

Jun 19, 2021

În Neamț, un bărbat a fost luat de viitură chiar din faţa casei şi un altul a fost luat de ape, după ce podeţul pe care încerca să-l traverseze s-a rupt cu el. Niciunul nu a mai putut fi salvat. Inundaţiile au provocat pagube în sute de gospodării din 50 de localităţi. Vă avertizăm, sunt imagini și informaţii cu puternic impact emoțional!

19 Iunie 2021, 14:42 (actualizat 19 Iunie 2021, 18:36) |

Apele râului Putna au rupt din maluri și se apropiau amenințător de mai multe gospodării din localitatea vrânceană Tulnici.

Oamenii au trăit o noapte de coșmar.

– La mila lui Dumnezeu stăm. Nu se poate!

– Aţi investit aici ceva bani?

– E toată munca noastră, doamnă, am muncit şi în afară.

Munca mea toată e aici. Aici am investit-o. Şi acum ne-o ia apa!“.

– A rupt tot. Noroc cu cauciucurile mele, pe care le-am pus eu, să mă apăr de viitură.

– Şi ce o să faceţi în noaptea asta? Aveţi unde să mergeţi?

– În noaptea asta păzesc, doamnă! Păzesc… măcar dacă o ia, să fiu sigur“.

În gospodăria vecină, o familie a scos tot ce a putut din casă și a dus la rude. Nu s-a îndurat să plece, cu toate riscurile.

Pe râul Putna, chiar în zona în care s-au produs distrugeri, sunt în derulare lucrări de îndiguire, tocmai pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. Dar, din cauza vremii, au fost amânate.

Premierul Florin Cîţu a convocat de urgenţă o videoconferinţă cu prefecţii, miniştrii și cu specialişti implicați în gestionarea inundațiilor din ultimele zile.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a atenţionat autoritățile locale să fie asigurate inclusiv spaţii de cazare pentru cei evacuați.

Source