Două școli din comuna Barcani, Covasna, s-au transformat total după renovare. Părinții au dat o mână de ajutor pentru ca lucrările să fie terminate la timp

Într-o școală proaspăt renovată, se întorc elevii la ore cu alt suflu. În comuna Barcani, din Covasna, cele două școli au fost transformate în câteva luni. Grupurile sanitare din curte au fost dezafectate, au fost create unele noi în școli, pereții au fost zugrăviți, grădinile reamenajate, iar cei mici pot acum să stea în bănci noi. Peste 150 de elevi de școală primară și gimnaziu învață în cele două școli, iar la aceste schimbări au dat o mână de ajutor și părinții.

06 Septembrie 2022, 14:01 (actualizat 06 Septembrie 2022, 15:08) Știrile TVR |

Cele două școli din comună Barcani, din Covasna s-au transformat total după renovare. Lucrările au durat câteva luni: cele două corpuri de clădire au fost zugrăvite, le-au fost refăcute grupurile sanitare și curțile interioare. Pentru copii, bucuria a fost și mai mare când și-au găsit clasele proaspăt renovate și spații de joacă în care să se poată distra în pauze.

Magdalena Nicolescu, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială Barcani: S-au acoperit niște lipsuri, arată foarte bine și ne așteptăm copiii într-o școală nouă, reablitată, la standarde europene.

Cele două școli au acum mobilier nou și au fost dotate și cu echipamente IT.

Nicolae Pastor, primarul comunei Barcani: Totul începe de la un mediu primitor, în care copiii să se simtă ca acasă oarecum și să nu își dorească să plece cât mai repede de la școală .

Pentru ca lucrările să fie gata până pe 5 septembrie, şi părinţii au dat o mână de ajutor.

Adina Zbârcea, părinte: A fost necesară renovarea școlii pentru că băile aveau nevoie de înlocuirea sanitarelor. Pereții aveau nevoie de o zugrăveală proaspătă și s-a cerut ajutorul părinților. Foarte îngrijită, spațiu de joacă adecvat, avem jucării în curtea școlii care înainte nu erau, e ok, e foarte bine.

Numai pentru una dintre școli investiţiile au ajuns la 250.000 de lei. Banii au venit şi de la bugetul local, de la cel judeţean şi din sponsorizări. În cele două şcoli învaţă peste 150 de elevi.

Source