• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

După o lungă pauză, la Timișoara s-au reluat târgurile de adopții canine. Mulți copii și-au găsit în acest fel cel mai bun prieten

Aug 22, 2021

Un cățel s-a dovedit a fi un bun prieten în perioadele lungi de izolare impuse de pandemie. În plus, animalul a fost cel care l-a scos pe stăpân din casă în timpul restricțiilor de circulație. În ultimul an, de la adăpostul de câini al Primăriei Timișoara, cei mai mulți căței au fost adoptați de persoane din străinătate. În schimb, a scăzut foarte mult numărul adopțiilor interne. De aceea, după o lungă pauză, la Timișoara s-au reluat târgurile de adopții canine.

22 August 2021, 15:17 |

Acest băiețel și-a găsit în weekend cel mai bun prieten. A plecat de la târgul de adopții cu un pui de cățel.

Peste 400 de animale se află în acest moment în adăpostul primăriei. Autoritățile au hotărât să reînceapă tradiția târgurilor de adopții.

Sfioși, dar și curioși, cățelușii au fost admirați, iar unii dintre ei au fost adoptați.

Mulți dintre câinii aflați la adăpost sunt traumatizați, iar din această cauză par agresivi și sunt greu adoptabili. Câțiva voluntari încearcă să-i reobișnuiască pe căței cu socializarea și să-i pregătească pentru a-și găsi o nouă casă.

Până la sfârșitul anului, vor mai fi organizate la Timișoara încă 4 târguri de adopţii, pentru ca tot mai mulți căței adunați de pe străzi să își găsească un stăpân.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *