Echipa de robotică a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești a realizat un sistem inteligent de irigații, folosit la Grădina Botanică din Bascov

Sistem revoluţionar de irigaţii descoperit de o echipă de elevi din Ploieşti. Instalaţia, care poate transforma o grădină obişnuită în una smart, are o serie de senzori care recunosc când plantele au nevoie de apă, iar pompele alimentează doar zona respectivă, eliminând astfel risipa. Sistemul a fost deja pus în funcţiune la Grădina Botanică de la Bucov, de lângă Ploieşti.

05 Martie 2023, 14:27 Știrile TVR |

Sistemul de irigaţii inteligent se bazează pe o unitate centrală de control şi mai mulţi senzori, care monitorizează necesarul de umiditate al plantelor.

Elevii din cadrul Colegiului National „Mihai Viteazul” din Ploieşti, membri în echipa de robotică RO2D2, sunt cei care au implementat sistemul de irigaţii care transforma o gradină obişnuită într-o grădină inteligentă.

Sistemul inteligent de irigaţii recunoaşte, cu ajutorul senzorilor, necesarul de apă din sol şi alimentează doar zonele deficitare.

În viitorul apropiat, conducerea Muzeului Judeţean de Ştiinţe ale Naturii Prahova îşi doreşte să extindă sistemul pe toată suprafaţa Grădinii Botanice de la Bucov.

Source

Distribuie știrea