Echipajul de pe dragorul maritim ‘Locotenent Dimitrie Nicolescu’ a distrus o mină de război care plutea în derivă în largul portului Constanţa

Un echipaj al Forţelor Navale Române a distrus o mină de război / FOTO: Forţele Navale Române

Mina de război a fost depistată plutind în derivă de nava GSP ‘Falcon’ în largul mării, la peste 40 de kilometri distanţă de portul Constanţa și distrusă de echipajul de pe dragorul maritim ‘Locotenent Dimitrie Nicolescu’, se arată într-un comunicat de presă transmis de Forţele Navale.

Dragorul maritim “Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent şi are la bord, pentru această misiune de intervenţie, un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive.

După declanşarea agresiunii armate a Federaţiei Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române.

De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de către Turcia, două de către România, una de către Bulgaria şi 22 de către Ucraina.

Source