Efectul dezertărilor din USR către partidul lui Cioloș: USR nu mai poate ataca la Curtea Constituțională legile votate de Parlament

Efectul plecărilor din USR către Reper, noul partid al lui Dacian Cioloș, e că grupurile parlamentare ale USR rămân cu un număr insuficient de parlamentari pentru a putea ataca la Curtea Constituției. Reamintim că USR urmează să piardă 11 parlamentari.

15 Iunie 2022, 10:01 (actualizat 15 Iunie 2022, 10:07) Știrile TVR |

USR-PLUS

USR are în acest moment 25 de senatori și 53 de deputați, iar Constituția spune că pentru a ataca legile și regulamentele parlamentare e nevoie fie de minimum 25 de senatori, fie minimum 50 de deputați.

Or, USR urmează să piardă doi senatori (Cosmin Poteraș și Ion Popescu) și 9 deputați (Cristina Camelia Rizea, Oana Cambera, Monica Berescu, Lóránt Sas, Alin Prunean, Simina Tulbure, Daniel Toda, Cristian Ichim și Andrei Lupu), ceea ce înseamnă că va pierde în ambele camere numărul necesar de semnături pentru a ataca la CCR legile votate de Parlament.

Pentru a ataca la Curtea Constituțională legile, USR va trebui așadar să negocieze cu parlamentari neafiliați, de la minorități, de la AUR sau din facțiunile controlate de Ludovic Orban și Dacian Cioloș.

sursa g4media.ro

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.