Spaţiul aerian elveţian a fost închis din cauza unei defecţiuni informatice

Spaţiul aerian elveţian este închis din cauza unei defecţiuni informatice, a anunţat miercuri serviciul de control al traficului aerian Skyguide într-un comunicat. Traficul aerian a fost reluat după câteva ore.

15 Iunie 2022, 08:53 (actualizat 15 Iunie 2022, 11:17) Știrile TVR |

Spatiul aerian elvetian

ACTUALIZARE Spaţiul aerian elveţian a fost redeschis, a anunţat miercuri Skyguide, compania responsabilă de controlul traficului aerian în ţara alpină, după o închidere totală a întregului trafic din cauza unei defecţiuni informatice care a durat mai multe ore, informează AFP.

”Problema tehnică de la Skyguide a fost rezolvată, iar închiderea spaţiului aerian a fost ridicată la ora 08:30 (06:30 GMT). Spaţiul aerian elveţian a fost redeschis, iar operaţiunile de zbor deasupra Elveţiei şi pe aeroporturile din Geneva şi Zurich au fost reluate”, a scris Skyguide într-un tweet, fără a preciza originea avariei.

_______________—

”O defecţiune tehnică a avut loc la Skyguide, serviciul elveţian de control al traficului aerian, la primele ore ale acestei dimineţi, motiv pentru care spaţiul aerian elveţian a fost închis traficului din motive de siguranţă”, se arată în comunicatul Skyguide, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.