Elton John și textierul său, Bernie Topin, au primit Premiul Gershwin, una dintre cele mai importante distincții americane

Muzicianul Elton John și textierul său, Bernie Taupin, au primit una dintre cele mai importante distincții americane: premiul Gershwin, decernat de Biblioteca Congresului. La ceremonia selectă au venit numeroase vedete. Unii dintre artiști au interpretat propriile versiuni ale melodiilor lui Sir Elton. Și au fost din zone foarte diferite, de la Annie Lennox până la rockerii de la Metallica.

Sir Elton John și textierul Bernie Taupin au fost distinși cu prestigiosul premiu Gershwin al Bibliotecii Congresului, ca recunoaștere a moștenirii lor muzicale dublate de acte de filantropie, mai ales prin fundația lui Elton John de luptă împotriva SIDA.

Dacă ai succes, trebuie să dai înapoi

Dacă ai succes, trebuie să dai înapoi. Aceasta a devenit mantra mea în 1980, când am început să fiu treaz, și este mantra mea încă de atunci„, a declarat John, pentru The Associated Press.

Însoțit de Taupin și îmbrăcat într-un costum roz strălucitor, John, care împlinește 76 de ani pe 25 martie, a oferit, de asemenea, perspectiva sa asupra atracției muzicii lor, care dureză de atâția ani.

Cântecele durează pentru că acoperă teritorii diferite. ‘Philadelphia Freedom’ nu este ca ‘Burn Down the Mission’, iar ‘Daniel’ nu este ca ‘Saturday Night’s Alright for Fighting‘.

Elton John și Bernie Taupin au scris împreună cântece clasice pop și rock precum „Your Song”, „Goodbye Yellow Brick Road”, „Bennie”.&the Jets”, „Saturday Night’s Alright for Fighting”, „Tiny Dancer”, „Crocodile Rock,” etc. Ca duo creativ, John și Taupin au opt melodii care au ocupat primul loc în topul Billboard Hot 100 de single-uri.

Bernie și cu mine scriem cântece de 56 de ani și nu ne-am imaginat niciodată că într-o zi acest premiu ne-ar putea fi acordat. Pentru doi băieți britanici să primească o astfel de recunoaștere este o onoare incredibilă”, a declarat Elton John.

Bernie Taupin a adăugat că este o mare onoare pentru el să fie în compania unor mari compozitori americani.

Doar al treilea duo laureat cu Premiul Gershwin

Elton John și Bernie Taupin sunt doar al treilea duo care a primit prestigioasa distincție, după Burt Baccarac și Hal David în 2012 și Gloria și Emilio Estefan în 2019.

Premiul Gershwin a fost înființat în 2007 și poartă numele unui alt duo legendar de compozitori – George și Ira Gershwin.

Printre laureații săi se numără Paul Simon, Stevie Wonder, Paul McCartney, Joni Mitchell, Lionel Richie, Garth Brooks

Distribuie știrea