Orașul Harkov a rămas fără electricitate şi căldură după bombardamentele masive ale Rusiei

Întreg oraşul Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, a rămas fără curent electric şi încălzire după bombardamentele ruse din timpul nopţii, care „au avariat grav” infrastructura energetică, a anunţat pe Telegram primarul acestui oraş situat la frontiera cu Rusia, informează AFP.

„Oraşul este total lipsit de curent electric şi din acest motiv sistemele de încălzire şi de apă nu funcţionează”, a declarat Igor Terehov într-o înregistrare video postată pe Telegram, afirmând că atacul, întreprins „cu peste 20 de rachete”, a fost „cel mai puternic” atac împotriva Harkovului de la începutul războiului.

Potrivit lui Terehov, apa curentă ajunge la locuitorii acestui oraş ce avea 1,5 milioane de locuitori înainte de război, însă „presiunea este minimă”.

Alte regiuni din Ucraina se confruntă de asemenea cu întreruperi de curent sau cu raţionalizări. În oraşul Odesa, din sud-vest, 260.000 de abonaţi au rămas fără curent. În oraşul Hmelniţki, vest, până la 200.000 de persoane au fost afectate de întreruperi de curent, însă electricitatea a putut fi restabilită pentru majoritatea dintre acestea.

Regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, a fost de asemenea lovită, însă autorităţile nu au identificat câţi locuitori nu au curent.

O importantă centrală hidroelectrică a fost avariată, precum şi un baraj, însă acesta nu riscă să cedeze.

Distribuie știrea