Emanuel Ungureanu (USR) a sesizat ANI cu privire la averea șefului DNA. Acesta este acuzat că ar fi clasat dosarele a doi generali SRI

Deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a reclamat pe șeful DNA, Marius Voineag, la Agenția Națională de Integritate. Parlamentarul susţine că sumele din declaraţia de avere a acestuia nu se justifică și face referire la un botez de pe urma căruia ar fi câștigat nu mai puţin de 500.000 de lei.

Ungureanu aduce acuzaţii grave la adresa lui Voineag, despre care susţine că ar fi clasat dosarul de plagiat al lui Nicolae Ciucă.

Potrivit lui Ungureanu, odată ajuns la conducerea DNA, Marius Voineag ar fi clasat de asemenea, la cererea preşedintelui Iohannis, dosare privind achiziţii suspecte în timpul pandemiei care ar fi implicat doi generali SRI.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: Este un bugetar de lux domnul Voineag, șeful DNA, declară o petrecere de botez ca pe o nuntă la 500.000 de lei (100.000 de euro). (…) Pe lângă faptul că are ceasuri la fel de scumpe ca Rareș Bogdan, e bizară activitatea domnului Voineag de când a fost pus de Iohannis, mai exact a trântit un dosar pentru doi pești mari, doi generali SRI care erau suspecți că ar fi semnat în fals achiziții în pandemie care nu intraseră în patrimonul SRI, deci pare să acopere niște generali SRI. Asta e suspiciunea mea, că la petrecerea aceea e posibil să fi fost pe listă niște generali SRI, să vedem cine a dat darul și dacă acele daruri au fost un fel de taxă de protecție.

Deocamdată, nici şeful DNA şi nici ceilalţi vizaţi de acuzaţiile lui Ungureanu nu şi-au exprimat un punct de vedere public după afirmaţiile acestuia.

Distribuie știrea