Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, în vârstă de 24 de ani, a murit în urma unui accident de mașină în Kenya

Un omagiu a fost adus deținătorului recordului mondial la maraton, Kelvin Kiptum, după ce acesta a murit în mod șocant, alături de antrenorul său, într-un accident rutier produs duminică, potrivit The Guardian.

Potrivit poliției, tânărul de 24 de ani, care a câștigat maratonul de la Londra în aprilie înainte de a stabili recordul mondial la Chicago în octombrie, a pierdut controlul vehiculului său în timp ce conducea în Kaptagat, în sud-vestul Kenyei, la ora locală 23.00.

Antrenorul său, Gervais Hakizimana, a murit, de asemenea, în accident, în timp ce o a treia persoană ar fi fost transportată de urgență la spital.

Fostul prim-ministru al Kenyei, Raila Odinga, s-a numărat printre cei care și-au prezentat omagiile, scriind pe X, fosta Twitter: „Vești devastatoare în timp ce plângem pierderea unui individ remarcabil, Kelvin Kiptum, deținător al recordului mondial și simbol al atletismului kenyan. Împreună cu antrenorul său, au decedat în mod tragic într-un accident în această seară. Națiunea noastră deplânge pierderea profundă a unui adevărat erou”.

Aceste sentimente au fost împărtășite de ministrul kenyan al Sportului, Ababu Namwamba, care a adăugat pe X: ” Devastator și dezolant ! Kenya a pierdut o bijuterie specială. Nu mai am cuvinte”.

Între timp, președintele World Athletics, Sebastian Coe, a declarat că a fost „șocat și profund întristat să afle de pierderea devastatoare a lui Kiptum și Hakizimana. „Un atlet incredibil care lasă o moștenire incredibilă, ne va lipsi foarte mult”, a adăugat el.

Liderul local al comitatului, Peter Mulinge, a declarat pentru ziarul Nation că Kiptum a pierdut controlul vehiculului său și a lovit un copac înainte de a ateriza într-un șanț.

„Acesta a fost un accident în care s-a implicat singur, în care Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, își conducea vehiculul cu doi pasageri„, a adăugat Mulinge. „Kiptum și Hakizimana au murit pe loc, iar cea de-a treia persoană a fost transportată de urgență la spitalul Racecourse din Eldoret”.

Săptămâna trecută, recordul mondial al lui Kiptum de 2 ore 0 minute și 35 de secunde a fost ratificat de World Athletics. De asemenea, el își anunțase recent planurile de a deveni primul atlet care va alerga un maraton oficial în mai puțin de două ore, la Rotterdam, în aprilie.

Distribuie știrea