• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Emoţii la Finala Campionatului European de Fotbal 2020

Jul 11, 2021

Câteva mii de italieni au plecat la Londra să-şi susţină favoriţii în infernul de pe Wembley. Sunt încrezători că echipa lor poate reveni pe prima scenă a fotbalului după o pauză de 15 ani.

Şi pe strazile Romei domină o atmosferă de încredere că ei sunt echipa mai bună şi ca de obicei fotbalul se amestecă şi cu politica.

La Londra însă, englezii au început deja petrecerea. De 55 de ani nu au mai jucat o finală de turneu important şi speră ca astăzi să pună punct acestei aşteptări.

Febra fotbalului a cuprins o întreagă naţiune. Premierul Johnson şi Regina Elisabeta au transmis scrisori de încurajare ehipei. Suverana le-a spus că ştie exact ce înseamnă un trofeu, ea fiind cea care a înmânt Cupa Mondială câştigată de englezi în 1966.

La rândul sau, Prinţul william, preşedintele asociaţiei engleze de fotbal a ţinut să-şi încurajeze compatrioţii.

Există însă şi insulari care ţin cu Italia. Un ziar naţionalist scoţian a publicat pe prima pagină o fotografie în care antrenorul Italiei apare în rolul lui William Wallace, erou al războaielor de independenţă, din celebrul film Braveheart.

60 de mii de oameni vor asista pe viu la finala de pe Wembley iar restul în faţa micilor ecrane: deja nu puţini afirmă că va fi cea mai urmărită transmisiune tv din istoria Marii Britanii.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *