#EUSUNTROMANIA Povestea tânărului Mihai Parancea, care a avut curajul să se reinventeze în pandemie: din bucătar, curier

Face parte generaţia liberă, născută după Revoluţia din 1989. Şi a învăţat încă de mic să aibă curajul schimbării. Pandemia l-a forţat să renunţe la o carieră de 12 ani de bucătar şi să se reangajeze într-un domeniu nou, dar cu venituri mai sigure: curieratul. În ultimul an şi jumătate, Mihai Parancea a livrat peste 50.000 de colete, în zona de sud a ţării. Acum, se simte împlinit, mai ales când vine în ajutorul celor care nu se pot deplasa din cauza restricţiilor. Povestea lui Mihai e cea a tuturor românilor care, de la începutul crizei sanitare, nu au cedat în faţa greutăţilor şi au avut curajul să înceapă o viaţă nouă, mai bună.

01 Decembrie 2021, 17:42 (actualizat 01 Decembrie 2021, 22:34) |

Reţetele italiene au fost şi au rămas preferatele lui Mihai. Acum, gătitul este, pentru el, doar un hobby. Chiar dacă nu mai lucrează ca bucătar din primăvara anului trecut, îi place să fie la curent cu tot ce e nou. Aşa că ascultă la radio emisiuni culinare când livrează colete pentru clienţi. Spune că pandemia l-a obligat să îşi schimbe meseria.

Imediat după apariţia crizei sanitare, Mihai s-a angajat la o firmă de curierat. Unul dintre vecinii săi lucra deja în domeniul livrărilor. Aşa a aflat că veniturile sunt mai sigure decât în industria ospitalităţii.

Îşi aminteşte că începutul nu a fost deloc uşor. Spune că teama de a nu greşi a mai fost mai mare decât teama de coronavirus.

Zilnic, e mereu pe drum, de comenzi nu duce lipsă. Cererea pentru serviciile de curierat a crescut, brusc, odată cu volumul tot mai mare de cumpărături online. Asemeni lui Mihai, mulţi români rămaşi fără serviciu sau cu probleme financiare au ales curieratul.

În ultimul an şi jumătate, Mihai a livrat peste 50.000 de colete în judeţul Ilfov. Acum, e un curier cu experienţă, apreciat de clienţi.

De Ziua Naţională, Mihai Parancea recomandă şi altor români care au rămas fără serviciu sau au probleme cu banii să aibă curajul să se reinventeze.

Acum, la 31 de ani, se simte împlinit. Are un venit stabil. Şi e mândru că poate să ajute semenii să cumpere ce au nevoie fără să se deplaseze în locuri aglomerate, cu risc de infectare.

Source

Distribuie știrea