EXCLUSIV Turiști români abandonați pe aeroportul din Valencia din cauza unei furtuni. Pasageră: Am luat un taxi către Barcelona care mă costă 418 euro

În jur de 250 de români au fost abandonați pe aeroportul din Valencia din cauza unei furtuni. Aeronava Wizz Air plecase din Cluj cu destinația Barcelona, însă a fost redirecționată spre Valencia. Oamenii și-au petrecut noaptea în aeroport, fără nicio explicație din partea companiei, iar dimineață fiecare a plecat cu ce a putut: autocar, tren sau chiar cu taxiurile. Un reportaj semnat de corespondenta noastră Oana Dobrescu.

18 August 2022, 18:17 (actualizat 18 August 2022, 20:51) Știrile TVR |

Cerul deasupra Barcelonei era brăzdat de tunete și fulgere. Așa că, după minute de survol, comandantul i-a anunțat pe pasageri că vor ateriza la Valencia, unde au și rămas peste noapte.

Corina Glicuță, pasageră: La Valencia am stat în jur de 30 – 45 de minute în avion, pe pistă, după care ne-au dus la terminalul de sosiri, apoi la terminalul de plecări, pe motiv că Wizz încearcă să ne găsească o soluție, un mijloc de transport către Barcelona. Eram 250 de pasageri. Evident că nu au reușit să găsească absolut nimic. Azi la ora 12.00 am luat un taxi către Barcelona care mă costă 418 euro.

Marius a călătorit cu fiica sa. Au stat în aeroport până la 4 dimineața. Apoi au găsit bilete la tren, însă abia după-amiază. În total, drumul din Cluj până la Barcelona a durat aproape 24 de ore.

De la Valencia, aeronava Wizz Air s-a întors la Cluj-Napoca.

Pasagerii au primit un e-mail din partea companiei prin care au fost anunțați că pot depune solicitări de rambursare a banilor cheltuiți pentru transportul de la Valencia la Barcelona, în limite rezonabile.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source